Smushi

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui (zeer fijngesnipperd)
  • 2 el wittewijnazijn
  • 150 g aardappelen (vastkokend, geschild)
  • 50 ml magere yoghurt
  • 1 el halvanaise
  • ½ bakje bieslook ((a 25 g), zeer fijngesneden)
  • 3 plakjes Fries roggebrood (doosje 10 plakjes)
  • 2 plakken gerookte zalm (sandwichplakken, pakje 100 g)
  • ¼ pakje tuinkers

Bereiding

  1. Meng de ui met de azijn en een mespunt zout. Houd apart. Breng een kleine pan water aan de kook. Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Voeg eventueel wat zout toe aan het kokende water en kook de aardappelen in 4 min. beetgaar. Giet af en laat ze 5 min. afkoelen.
  2. Meng de yoghurt met de halvanaise, bieslook, aardappel en het ui-azijnmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de plakjes roggebrood elk in 4 stukjes. Verdeel de aardappelsalade over de plakjes. Snijd de zalm in 6 gelijke plakjes en leg ze op 6 van de stukjes roggebrood. Garneer de 6 roggebroodjes zonder zalm met tuinkers. Leg de broodjes om en om op een bord.
Smushi is een recept van Albert Heijn