Smushi
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 kleine rode ui (zeer fijngesnipperd)
- 2 el wittewijnazijn
- 150 g aardappelen (vastkokend, geschild)
- 50 ml magere yoghurt
- 1 el halvanaise
- ½ bakje bieslook ((a 25 g), zeer fijngesneden)
- 3 plakjes Fries roggebrood (doosje 10 plakjes)
- 2 plakken gerookte zalm (sandwichplakken, pakje 100 g)
- ¼ pakje tuinkers
Bereiding
- Meng de ui met de azijn en een mespunt zout. Houd apart. Breng een kleine pan water aan de kook. Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Voeg eventueel wat zout toe aan het kokende water en kook de aardappelen in 4 min. beetgaar. Giet af en laat ze 5 min. afkoelen.
- Meng de yoghurt met de halvanaise, bieslook, aardappel en het ui-azijnmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de plakjes roggebrood elk in 4 stukjes. Verdeel de aardappelsalade over de plakjes. Snijd de zalm in 6 gelijke plakjes en leg ze op 6 van de stukjes roggebrood. Garneer de 6 roggebroodjes zonder zalm met tuinkers. Leg de broodjes om en om op een bord.
Smushi is een recept van Albert Heijn