Frisse pastasalade met tonijndressing

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g schelpjespasta
  • 300 g verse sperziebonen
  • 300 g broccoli
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 sjalotten
  • 320 g tonijn en dressing zongedroogde tomaten (zakje)
  • 8 g verse basilicum

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Giet de pasta af en spoel in een vergiet koud onder stromend water. Laat uitlekken en doe in een platte schaal. Snipper de sjalotten. Meng de groenten, sjalot, pijnboompitten en tonijn door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de blaadjes van het basilicum.
Frisse pastasalade met tonijndressing is een recept van Albert Heijn