Paprikarolletjes met gehakt en courgetterisotto

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 pot geroosterde paprika's (geel (345 g))
  • 50 g paneermeel
  • 300 g rundergehakt
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g risottorijst (zak 500 g, AH Excellent)
  • 1 courgette (in blokjes)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de paprika's uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paprika's open en halveer ze in de lengte. Meng het paneermeel met het gehakt, 1 gesnipperde ui en zout en peper naar smaak. Vorm er ca. 12 worstjes van. Wikkel om elk worstje een reep paprika. Leg ze in de ovenschaal en schenk het paprikavocht erover. Schuif de schaal in de oven en bak de rolletjes gaar in ca. 30 minuten.
  2. Breng 450 ml water aan de kook, los het bouillontablet hierin op. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de tweede ui. Schep de risottorijst en courgetteblokjes erbij, schenk de bouillon erover en breng het geheel al roerend aan de kook. Kook de risotto 15 minuten, laat hem afgedekt nog 10 minuten staan. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met de paprikarolletjes.
Paprikarolletjes met gehakt en courgetterisotto is een recept van Albert Heijn