Crema catalana

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje (zakje a 15 g)
  • 500 ml volle melk
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 g kristalsuiker
  • 1½ tl gemalen kaneel

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje en -merg tegen de kook. Draai het vuur laag en laat de melk 15 min. trekken. Splits de eieren.
  2. Mix de eidooiers met de suiker en het kaneel romig tot dik. Schenk de melk door een zeef in een dun straaltje op het eimengsel. Blijf kloppen.
  3. Doe het eimengsel in de pan, verwarm op een zo laag mogelijk vuur of au bain-marie al roerend in ca. 25 min. tot een gebonden vla. Schenk de vla in de soufflébakjes en laat afkoelen. Zet de bakjes afgedekt 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bestrooi de puddinkjes met de resterende suiker en zet ze onder de ovengrill tot de suiker lichtbruin is.
Crema catalana is een recept van Albert Heijn