Ingrediënten
- 1 liter kraanwater
- 2 kippenbouillontabletten
- 500 g broccoli
- 30 g ongezouten roomboter
- 30 g tarwebloem
- 125 ml crème fraîche light (bekertje)
- 100 g flinterdun gesneden rauwe ham
- 3 el traditionele olijfolie
- 8 g verse basilicum
Bereiding
- Verhit het water met de bouillontabletten in een soeppan. Snijd ondertussen de stronk van de broccoli in stukken en snijd de rest in roosjes. Kook de stronk 5 min. in de bouillon, voeg de roosjes toe en laat 8-10 min. koken. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
- Smelt in een andere ruime pan de boter en voeg al roerend de bloem toe en roer goed door. Laat het mengsel in 5 min. op laag vuur gaar worden. Voeg al roerend de broccolisoep en de crème fraîche toe. Laat 5 min. zachtjes doorkoken.
- Snijd de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 4 min. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes. Voeg de ham samen met de basilicumblaadjes toe aan de soep. Breng op smaak met peper en roer door.