Bietensalade met wortel, appel en hazelnoten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g ongebrande hazelnoten
  • 1 Granny Smith appel (of een andere friszure appel)
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 150 g bietjes julienne
  • 150 g peen julienne

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  2. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Meng de azijn en de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de bietjes en de peen.
  3. Verdeel de bietjes en de peen in aparte hoopjes over een platte schaal. Garneer met de hazelnoten en de appelpartjes.
Bietensalade met wortel, appel en hazelnoten is een recept van Albert Heijn