Peperonata

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 zakken puntpaprikamix
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse peterselie (zakje à 30 g)
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 2 el rodewijnazijn

Bereiding

  1. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s, snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de sjalot in ringen en de knoflook en peterselie fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan, fruit de sjalot 3 min. Voeg de paprika, knoflook, tomatenblokjes, azijn, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 30 min. op laag vuur zonder deksel stoven. Roer regelmatig.
  3. Bestrooi met de peterselie en serveer warm of lauwwarm.
Peperonata is een recept van Albert Heijn