Spinaziestamppot met gehaktballetjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 schaal Zweedse gehaktballetjes
  • 800 g aardappelpuree met boter (schaal)
  • 600 g verse spinazie
  • 320 g zoetzure zilveruitjes (potje)
  • 50 ml kraanwater
  • 3 el Maestrichter fruitstroop
  • 1½ el grove mosterd
  • 150 g rauwkost komkommer

Bereiding

  1. Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Verwarm ondertussen de aardappelpuree in 5 min. op 750 watt in de magnetron. Verhit een wok of grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
  3. Neem de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet erin. Laat de zilveruitjes uitlekken en vang het vocht op. Doe de zilveruitjes, 50 ml uitjesvocht, het water, de stroop en de mosterd in de hapjespan en breng aan de kook. Laat de uienjus op hoog vuur 3 min. koken.
  4. Meng ondertussen de spinazie met de rest van de mosterd en de rauwkost door de puree en verdeel over de borden. Schep de balletjes en de uienjus erover.
Spinaziestamppot met gehaktballetjes is een recept van Albert Heijn