Spitskoolstamppotje met ham en ananas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 zakken geschilde kruimige kookaardappelen (a 450 g)
  • 2 el olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 rode paprika (fijngesneden)
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 zakken gesneden spitskool (a 300 g)
  • 1 blik ananasschijven (op sap (432 g), in stukjes)
  • 1 duopakje hamblokjes (250 g)

Bereiding

  1. Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen in een wok de olie en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de paprika en het kerriepoeder toe en roerbak 1 min. Schep de spitskool erbij en roerbak nog 5 min. Schenk het ananassap, de stukjes ananas en de hamblokjes erbij en stoof de kool in ca. 10 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree. Schep het spitskoolmengsel met de ham- en ananasblokjes erdoorheen. Verdeel de stamppot over 4 borden.
Spitskoolstamppotje met ham en ananas is een recept van Albert Heijn