Hotdogs met spek, zuurkool en mosterd

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 varkenschipolata's
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 250 g gekookte wijnzuurkool
  • 4 witte puntjes (broodjes, biologisch)
  • 4 el dijonnaise
  • 4 el augurkenblokjes
  • 4 el gebakken uitjes
  • 4 el curry kruiden ketchup

Bereiding

  1. Wikkel de chipolataworstjes elk in 2 plakjes ontbijtspek. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de worsten op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
  2. Doe ondertussen de zuurkool met het aanhangende vocht in een steelpan en verwarm op laag vuur 10 min. Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Neem de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Gril de broodjes in de grillpan 3 min. op de snijkant. Besmeer elk broodje met 1 el dijonnaise.
  3. Verdeel de zuurkool erover, leg de worsten erop en verdeel de augurkenblokjes en de gebakken uitjes erover. Maak zigzaggend streepjes van de currysaus op de broodjes.
Hotdogs met spek, zuurkool en mosterd is een recept van Albert Heijn