Zuurkool met sjalotten en spek

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g zuurkoolspek
  • 400 g verse zuurkool
  • 150 ml kraanwater
  • 400 g sjalotten
  • 1 el grove Zaanse mosterd
  • 95 g mustard cress

Bereiding

  1. Verhit in een braadpan het zuurkoolspek, zuurkool en het water. Stoof 1½ uur op laag vuur. Haal na 1 uur het zuurkoolspek eruit, snijd het vet van het vlees en doe het vlees terug in de pan. Snijd het vet in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de blokjes in 10 min. goudbruin en knapperig.
  2. Snijd ondertussen de sjalotten in ringen. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de sjalotten in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Neem het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken in plukjes uit elkaar. Meng met de zuurkool en de grove mosterd. Verdeel de sjalotten en spekblokjes erover en garneer met de mosterdcress.
Zuurkool met sjalotten en spek is een recept van Albert Heijn