IJstaart met advocaat van Evi

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 rol Maria biskwie (200 g)
  • 2 eetlepels aardbeienjam
  • 500 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels advocaat
  • 1 pak lange vingers (175 g)
  • 200 ml sterke koffie
  • 125 g schuimpjes (of chocolademeringues of andere chocolade)
  • 25 g melkchocolade (geraspt)

Bereiding

  1. Besmeer de biskwietjes dun met jam en bekleed hiermee de bodem van de springvorm. Klop de slagroom lobbig met de suiker en schep de advocaat erdoor. Besprenkel de lange vingers met de koffie.
  2. Schep een laag slagroom over de koekjes, leg er een laag lange vingers op en schep dan de rest van de slagroom erover. Druk ten slotte de schuimpjes of chocolade op de bovenkant van de slagroom en bestrooi de ijstaart met de chocoladerasp. Zet de ijstaart minimaal 2-3 uur in de diepvries.
IJstaart met advocaat van Evi is een recept van Albert Heijn