Zuurkoolschotel met kip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 ml houdbare slagroom (pakje)
  • 2 middelgrote eieren
  • 175 g geraspte oude kaas 48 (zakje)
  • 2 uien
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g kip-kalkoengehakt
  • 500 g zuurkool naturel
  • 312 g mandarijnpartjes op lichte siroop (blikje 312 g)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 800 g koelverse aardappelschijfjes (duopak)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de slagroom met de eieren en de kaas. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. bruin en rul. Meng de uitgelekte zuurkool, mandarijn, kerriepoeder en peper erdoor.
  2. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van het room-ei-kaasmengsel erover. Schep de zuurkool erop en bedek met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de rest van het roommengsel erover. Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Zuurkoolschotel met kip is een recept van Albert Heijn