Spaghetti met makreel en oude kaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 345 g verse gerookte makreelfilet
  • 4 trostomaten
  • 2 limoenen
  • 20 g verse platte peterselie
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 2 preien
  • 50 g geraspte oude kaas

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook de pasta 2 min. korter dan aangegeven. Voeg ¼ van de olie toe aan het kookwater. Stort de spaghetti in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om doorgaren te voorkomen. Laat uitlekken.
  2. Verwijder ondertussen de graten en het vel van de makreel en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaden en snijd de parten in blokjes. Pers de helft van de limoen uit en snijd de rest in partjes. Verwijder de steeltjes van de peterselie en snijd de blaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Maak de prei schoon en snijd in ringen.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, de sjalotten en de prei toe. Bak 4 min. op middelmatig vuur. Schep de spaghetti erbij en warm met de deksel op de pan ca. 1 min. door. Breng op smaak met peper en het limoensap. Voeg de makreel, peterselie en tomaat toe. Draai het vuur hoog, schep de pasta om en verdeel over diepe borden. Strooi de kaas erover en serveer met een partje limoen.
Spaghetti met makreel en oude kaas is een recept van Albert Heijn