Kalkoen teriyaki met sugarsnaps

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g kalkoenfilet (in blokjes)
  • 1 flesje teriyakisaus (150 ml, Saitaku)
  • 300 g witte rijst
  • 1 el sesamzaad (bakje 100 g)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 zak Japanse wokgroente (400 g)
  • 1 zak sugar snaps (200 g)
  • 1 bosuitje ((zakje 3 stuks), in schuine ringetjes)

Bereiding

  1. Meng de kalkoen met de helft van de teriyakisaus. Laat 10 min. staan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rijg de kalkoen aan de satéprikkers.
  2. Verhit de grillpan en gril de kalkoenspiesjes in 8 min. bruin en gaar. Bestrooi met het sesamzaad. Verhit de olie in een wok en bak de wokgroente en sugarsnaps in 5 min. beetgaar. Voeg de rest van de teriyaki­saus toe en verwarm nog 1 min.
  3. Schep de rijst in 4 diepe borden. Verdeel de groenten, kalkoen en bosui erover. Meng voor een meer intense smaak de kalkoenfilet de avond van tevoren al met de teriyakisaus. Laat het geheel afgedekt in de koelkast marineren.
Kalkoen teriyaki met sugarsnaps is een recept van Albert Heijn