Zuurkoolstamp met rookworstcroutons

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1.2 kg kruimige aardappelen
  • 100 ml kraanwater
  • 500 g verse zuurkool
  • 1 Veluwse fijne rookworst
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 150 ml volle melk
  • 50 g ongezouten roomboter

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm na 10 min. de zuurkool 10 min. met 100 ml water op laag vuur. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de rookworst in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worst in 5 min. krokant. Verwarm de melk met de boter in een steelpan.
  2. Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of stamp ze fijn. Meng de warme melk en zuurkool door de aardappelen. Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons. Bon appétit!
Zuurkoolstamp met rookworstcroutons is een recept van Albert Heijn