Goedgevulde Spaanse tomatensoep

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 100 g chorizo pamplona (vleeswaren)
  • 1 zak paprikamix
  • 1 venkelknol
  • 350 ml krachtbouillon tomaat
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 100 g garnalen

Bereiding

  1. Snijd de plakjes chorizo in reepjes en bak ze in een soeppan op laag vuur 6 min. Roer regelmatig. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in dunne plakjes. Voeg de paprika en venkel toe aan de chorizo en bak 3 min. mee.
  2. Voeg de krachtbouillon toe. Voeg nog 2 potten water toe. Doe de tomatenblokjes erbij en breng tegen de kook aan.
  3. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en de garnalen toe en verwarm nog 3 min.
Goedgevulde Spaanse tomatensoep is een recept van Albert Heijn