Dillerijst met vis-groentesaus en rivierkreeftjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ zakje verse dille (a 15 g)
  • 1 pak koolvisfilet (400 g, diepvries)
  • 300 g pandanrijst
  • 25 g boter
  • 1 zak gesneden prei (300 g)
  • 1 zak peen julienne (150 g)
  • 200 ml tuinkruiden bouillon (van tablet)
  • 1 beker crème fraîche (125 ml)
  • 1 bakje rivierkreeftjes (100 g)
  • 500 g tuinerwten (zak a 1 kg, diepvries)

Bereiding

  1. Dille fijnsnijden. Koolvis in stukjes snijden. Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Dille erdoor scheppen. Hapjespan met boter verhitten. Hierin prei ca. 2 min. omscheppend bakken. Wortel toevoegen en 1 min. meebakken. Vis toevoegen en ca. 1 min. meebakken. Bouillon toevoegen, alles aan de kook brengen en ca. 1 min. zachtjes doorkoken. Crème fraîche en rivierkreeftjes erdoor scheppen. Saus doorwarmen (niet meer laten koken) en zout en peper naar smaak toevoegen. Intussen tuinerwten in ruim kokend water met zout naar smaak gaar koken. Kookwater afgieten. Rijst en tuinerwten over 4 borden verdelen. Vis-groentesaus ernaast scheppen.
Dillerijst met vis-groentesaus en rivierkreeftjes is een recept van Albert Heijn