Zuurkool-ovenschotel met ham en spek

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 el milde olijfolie
  • 150 g yorkham
  • 520 g verse zuurkool
  • 3 tl karwijzaad
  • 800 g koelverse aardappelpuree
  • 150 g Meester & Zn katenspek

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de ham in stukjes en meng samen met de zuurkool en het karwijzaad door de ui en knoflook. Neem van het vuur.
  2. Verdeel eerst de aardappelpuree en dan het zuurkoolmengsel over de ovenschaal. Leg de plakjes katenspek erop. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Zuurkool-ovenschotel met ham en spek is een recept van Albert Heijn