Maaltijdsoep met courgette en witte bonen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g aardappelen (vastkokend (zak 1 kg))
  • 1 pakje rundersoepballetjes (30 stuks)
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien (in partjes)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 pot basis voor heldere tomatensoep (485 g)
  • 2 potten witte bonen (a 330 g)
  • 2 courgettes (in halve plakjes)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes in 300 ml water gaar in 15 minuten. Bak ondertussen in een braadpan de soepballetjes in de olie rondom bruin en bijna gaar. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut.
  2. Verdun de basis voor heldere tomatensoep volgens de aanwijzingen op de pot en roer dit, met de bonen met vocht en de aardappelblokjes, bij de soepballetjes. Breng de soep al roerend aan de kook. Voeg de courgette toe, breng de soep weer aan de kook en kook zachtjes 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de soep in 4 kommen.
Maaltijdsoep met courgette en witte bonen is een recept van Albert Heijn