Schelpjespasta met kip en tomaat-rucolasalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 365 g kipfilet (schaal)
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 780 g sugo pastasaus kruiden
  • 300 g schelpjespasta
  • 400 g verse sperziebonen
  • 250 g cherrytomaten (bak)
  • 75 g rucolaslamelange (zak)

Bereiding

  1. Breng 2 pannen met water aan de kook. Pel ondertussen de uien en snijd fijn. Snijd de kip in stukjes. Verhit 1/2 van de olie in de hapjespan en bak de ui en kip 5 min. Voeg de pastasaus toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes stoven.
  2. Voeg zodra het water kookt de pasta toe aan een van de pannen met kokend water en kook in 10 min. beetgaar.
  3. Was ondertussen de sperziebonen en verwijder de steelaanzet. Doe zodra het water kookt de sperziebonen in de andere pan, voeg eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.
  4. Was en halveer ondertussen de tomaten. Meng met de sla en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Giet de pasta en sperziebonen af. Meng de sperziebonen door de tomatensaus. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de saus erop. Serveer de tomaat-rucolasalade erbij.
Schelpjespasta met kip en tomaat-rucolasalade is een recept van Albert Heijn