Schelpjespasta met kip en tomaat-rucolasalade
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 uien
- 365 g kipfilet (schaal)
- 4 el traditionele olijfolie
- 780 g sugo pastasaus kruiden
- 300 g schelpjespasta
- 400 g verse sperziebonen
- 250 g cherrytomaten (bak)
- 75 g rucolaslamelange (zak)
Bereiding
- Breng 2 pannen met water aan de kook. Pel ondertussen de uien en snijd fijn. Snijd de kip in stukjes. Verhit 1/2 van de olie in de hapjespan en bak de ui en kip 5 min. Voeg de pastasaus toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes stoven.
- Voeg zodra het water kookt de pasta toe aan een van de pannen met kokend water en kook in 10 min. beetgaar.
- Was ondertussen de sperziebonen en verwijder de steelaanzet. Doe zodra het water kookt de sperziebonen in de andere pan, voeg eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.
- Was en halveer ondertussen de tomaten. Meng met de sla en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de pasta en sperziebonen af. Meng de sperziebonen door de tomatensaus. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de saus erop. Serveer de tomaat-rucolasalade erbij.
Schelpjespasta met kip en tomaat-rucolasalade is een recept van Albert Heijn