Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 700 g koelverse minibloemkool en -broccoli (pak à 350 g)
  • ½ el Zaanse mosterd
  • 250 ml kookroom light
  • 1 middelgroot ei
  • 100 g licht pittige geraspte kaas 20 (zakje 150 g)
  • 200 g hamreepjes (duopak)
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 700 g krieltjes (duopak)
  • 10 g verse bieslook (bakje)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes en laat in een pan met laag kokend water 5 min. koken.
  2. Roer ondertussen de mosterd met een scheutje kookroom glad. Klop het ei en de rest van de room erdoor. Schep de helft van de kaas erdoor. Verdeel de bloemkool-broccoliroosjes met de ham over de ovenschaal. Verdeel het roommengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover. Gratineer de bloemkool-broccolischotel in het midden van de oven ca. 15 min.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de bloemkool-broccolischotel en de krieltjes over de borden en bestrooi met de bieslook.
Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas is een recept van Albert Heijn