Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 700 g koelverse minibloemkool en -broccoli (pak à 350 g)
- ½ el Zaanse mosterd
- 250 ml kookroom light
- 1 middelgroot ei
- 100 g licht pittige geraspte kaas 20 (zakje 150 g)
- 200 g hamreepjes (duopak)
- 2 el traditionele olijfolie
- 700 g krieltjes (duopak)
- 10 g verse bieslook (bakje)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes en laat in een pan met laag kokend water 5 min. koken.
- Roer ondertussen de mosterd met een scheutje kookroom glad. Klop het ei en de rest van de room erdoor. Schep de helft van de kaas erdoor. Verdeel de bloemkool-broccoliroosjes met de ham over de ovenschaal. Verdeel het roommengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover. Gratineer de bloemkool-broccolischotel in het midden van de oven ca. 15 min.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de bloemkool-broccolischotel en de krieltjes over de borden en bestrooi met de bieslook.
Bloemkool-broccolischotel met ham en kaas is een recept van Albert Heijn