Ravioli met aubergine en kruiden

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 schaaltjes ravioli (met 4 kazen (pasta a 250 g, koelvers))
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 aubergines (in blokjes van 1 cm)
  • 1 bakje Italiaanse kruiden ((15 g), blaadjes fijngesneden)
  • 2 el witte balsamicoazijn (flesje 250 ml)
  • 300 g magere varkenslappen (in 4 stukken)

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. mee. Schep de kruiden en azijn door de aubergine en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan. Bestrooi de varkenslapjes met peper en zout en bak het vlees in 5 min. bruin en net gaar.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden. Schep er de aubergine op en leg het vlees erbij. Lekker met geraspte Pecorino Romano (kaas).
Ravioli met aubergine en kruiden is een recept van Albert Heijn