Lamshaas met gevulde auberginerolletjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g diepvries lamshaasjes van de meesterslager
  • 2 aubergines
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 200 g couscous
  • 250 ml kokend water
  • 1 tl komijnzaad
  • 15 g dille
  • 3 salade-uitjes
  • 1 bos radijs
  • 200 g muhammara spread (koelvers)

Bereiding

  1. Ontdooi de lamshaasjes en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 7 mm dik. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de plakken met een derde van de olie en gril in delen 8 min. Keer halverwege. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het water erbij. Laat 10 min. wellen.
  2. Verhit ondertussen een derde van de olie in een hapjespan en bak de haasjes in 4 min. rondom rosé. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Breng op smaak met het komijnzaad, wat peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de dille fijn, de salade-ui in ringetjes en de radijs in partjes. Meng twee derde van de dille, de salade-ui, radijs en de rest van de olie door de couscous. Schep in een diepe schaal.
  3. Schep op elke plak aubergine 1 el muhammara en rol op. Verdeel de lamshaasjes en auberginerolletjes over een platte schaal en garneer de lamshaasjes met de rest van de dille. Serveer direct. Serveer de couscoussalade er apart bij.
Lamshaas met gevulde auberginerolletjes is een recept van Albert Heijn