Côte de boeuf met paddenstoelenmelange

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 côte de boeuf van de vakslager (ca. 1 kg)
  • 160 g serranoham (pakje à 80 g)
  • 4 takjes verse salieblaadjes
  • 3 el grove mosterd
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 3 bosuien
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g ongezouten roomboter

Bereiding

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen in ca. 45 min. Verwarm de oven voor op 125 ºC. Leg de plakjes ham in 2 rijen op een snijplank. Zorg dat de plakjes iets overlappen. Snijd de helft van de salieblaadjes in dunne reepjes en bestrooi de ham hiermee. Bestrijk rondom met de mosterd en leg de côte de boeuf aan de rand van de ham. Rol het vlees in de ham.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom 4 min. Keer elke min. een kwartslag. Neem het vlees uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak in de oven in ca. 45 min. medium. Neem uit de oven, leg op een groot bord en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  3. Snijd ondertussen de paddenstoelen grof, bosui in ringetjes en de knoflook fijn. Verhit de boter in de pan waarin je het vlees hebt gebakken. Bak de rest van de salie 30 sec. Voeg de paddenstoelen, bosui en knoflook toe en bak op middelhoog vuur 6 min. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van een ½ cm en leg op een schaal of bord. Verdeel de paddenstoelen erover.
Côte de boeuf met paddenstoelenmelange is een recept van Albert Heijn