Romige courgettesoep

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 courgettes
  • 7 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 liter water
  • 15 g verse munt
  • 250 ml verse slagroom

Bereiding

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm.
  2. Verhit 2 el olie (per 6 personen) in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. op laag vuur. Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 12 min. op laag vuur koken.
  3. Pluk ondertussen de blaadjes van de munt. Kook de muntblaadjes 10 sec. en koel meteen terug in ijskoud water (blancheren). Laat uitlekken op keukenpapier. Doe de munt samen met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Pureer de courgettesoep met de staafmixer tot een gladde soep. Roer ¾ van de slagroom erdoor en verwarm 1 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden en garneer met de rest van de slagroom en de muntolie.
Romige courgettesoep is een recept van Albert Heijn