Puntpaprika gevuld met halloumi, jalapeño en groene kruiden

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 zakken zoetepuntpaprikamix (à 3 stuks)
  • 4 takjes verse oregano
  • 1 jalapeñopeper
  • 450 g halloumi kaas
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 15 g verse munt
  • 75 ml traditionele olijfolie

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Halveer de paprika’s in lengte, maar laat de steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten. Haal de blaadjes van de takjes oregano. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de halloumi grof.
  3. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kaas met de oregano, jalapeño, het limoenrasp, peper en eventueel zout in een kom.
  4. Vul de paprika’s met het kaasmengsel, leg op het barbecuerooster en doe de deksel van de barbecue erop. Gril 10-15 min. tot de kaas is gesmolten en de paprika’s gaar zijn. Controleer regelmatig.
  5. Doe ondertussen de blaadjes van de takjes munt, olie, het limoensap, peper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer.
  6. Neem de paprika’s van de barbecue en besprenkel met de helft van de muntolie. Serveer de rest van de olie erbij.
Puntpaprika gevuld met halloumi, jalapeño en groene kruiden is een recept van Albert Heijn