Couscous-groentesalade met makreel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g verse gerookte makreelfilet
  • 300 g couscous (pak a 500 g)
  • 500 ml water
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g grofgesneden wokgroente (zak 400 g)
  • 15 g verse koriander (zakje 15 g)
  • 1½ el pijnboompitten (bakje a 50 g)
  • 1 tl gemalen komijn (potje a 25 g)

Bereiding

  1. Maak de makreel schoon en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Strooi de couscous in een grote schaal, schenk het water erop en laat 6 min. wellen.
  2. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak ca. 4 min. Snijd de korianderblaadjes fijn.
  3. Rooster intussen de pijnboompitten. Roer de couscous los met een vork. Meng met de wokgroenten, koriander, komijnzaad en pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schep de couscoussalde op een grote schaal. Verdeel de stukjes makreel erover en bestrooi met pijnboompitten.
Couscous-groentesalade met makreel is een recept van Albert Heijn