Couscous-groentesalade met makreel
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 400 g verse gerookte makreelfilet
- 300 g couscous (pak a 500 g)
- 500 ml water
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g grofgesneden wokgroente (zak 400 g)
- 15 g verse koriander (zakje 15 g)
- 1½ el pijnboompitten (bakje a 50 g)
- 1 tl gemalen komijn (potje a 25 g)
Bereiding
- Maak de makreel schoon en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Strooi de couscous in een grote schaal, schenk het water erop en laat 6 min. wellen.
- Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak ca. 4 min. Snijd de korianderblaadjes fijn.
- Rooster intussen de pijnboompitten. Roer de couscous los met een vork. Meng met de wokgroenten, koriander, komijnzaad en pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep de couscoussalde op een grote schaal. Verdeel de stukjes makreel erover en bestrooi met pijnboompitten.
Couscous-groentesalade met makreel is een recept van Albert Heijn