Tomaten-paprikasoep met balletjes
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 750 g romatomaten
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 15 g verse basilicum
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 2 el (olijf)olie
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml water
- 275 g rundersoepballetjes
- 125 g crème fraîche
Bereiding
- Snijd de tomaten en uien in kwarten en de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen grof. Laat de gegrilde paprika uitlekken.
- Verhit ondertussen de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten, paprika’s, de steeltjes van het basilicum en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.
- Neem de pan van het vuur, doe de helft van de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een lepel cre?me frai?che en de rest van het basilicum.
Tomaten-paprikasoep met balletjes is een recept van Albert Heijn