Tomaten-paprikasoep met balletjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 750 g romatomaten
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g verse basilicum
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 275 g rundersoepballetjes
  • 125 g crème fraîche

Bereiding

  1. Snijd de tomaten en uien in kwarten en de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen grof. Laat de gegrilde paprika uitlekken.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten, paprika’s, de steeltjes van het basilicum en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.
  3. Neem de pan van het vuur, doe de helft van de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een lepel cre?me frai?che en de rest van het basilicum.
Tomaten-paprikasoep met balletjes is een recept van Albert Heijn