Stamppot met prei-roomkaas en kip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1.2 kg kruimige aardappelen
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 25 g verse bieslook
  • 125 g verse roomkaas met kruiden (bakje)
  • 200 g gerookte kipreepjes (duopak)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
  2. Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
  4. Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.
Stamppot met prei-roomkaas en kip is een recept van Albert Heijn