Steak de boeuf met tomatentapenade en homemade frites

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g zoete bakaardappelen (netje)
  • 500 g vastkokende aardappelen (netje)
  • 3 el olijfolie
  • 4 rundersteaks de boeuf
  • 1 komkommer
  • 1 krop romainesla
  • 150 g Hollandse rauwkost (zak)
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd (grove)
  • 2 el kraanwater
  • 180 g halfgedroogde zontomaatjes (potje)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen beide soorten aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in frites. Verdeel de vastkokende aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 1 el olie en peper en eventueel zout. Rooster ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep ondertussen de zoete aardappelen om met 1 el olie, peper en zout. Voeg na 10 min. de zoete aardappelen toe aan de bakplaat.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steak de boeuf in ca. 8-10 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Was de sla en snijd in dunne reepjes. Meng de sla met de komkommer en de rauwkost.
  4. Klop een dressing van de mayonaise, de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salade.
  5. Doe de tomaatjes met 2 el olie uit het potje in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Serveer de steak de boeuf met de frites* en de salade. Verdeel de tomatentapenade over de steak de boeuf.
Steak de boeuf met tomatentapenade en homemade frites is een recept van Albert Heijn