Steak de boeuf met tomatentapenade en homemade frites
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 500 g zoete bakaardappelen (netje)
- 500 g vastkokende aardappelen (netje)
- 3 el olijfolie
- 4 rundersteaks de boeuf
- 1 komkommer
- 1 krop romainesla
- 150 g Hollandse rauwkost (zak)
- 2 el mayonaise
- 1 el mosterd (grove)
- 2 el kraanwater
- 180 g halfgedroogde zontomaatjes (potje)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen beide soorten aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in frites. Verdeel de vastkokende aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 1 el olie en peper en eventueel zout. Rooster ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep ondertussen de zoete aardappelen om met 1 el olie, peper en zout. Voeg na 10 min. de zoete aardappelen toe aan de bakplaat.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steak de boeuf in ca. 8-10 min. gaar. Keer halverwege.
- Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Was de sla en snijd in dunne reepjes. Meng de sla met de komkommer en de rauwkost.
- Klop een dressing van de mayonaise, de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salade.
- Doe de tomaatjes met 2 el olie uit het potje in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Serveer de steak de boeuf met de frites* en de salade. Verdeel de tomatentapenade over de steak de boeuf.
Steak de boeuf met tomatentapenade en homemade frites is een recept van Albert Heijn