Spitskool met gehakt onder filodeeg

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 450 g mager rundergehakt
  • 100 ml geslagen room 23% vet
  • 3 el Zaanse mosterd
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 5 vellen diepvries filodeeg (ontdooid)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool in 4 parten en snijd uit elk stuk de harde kern. Snijd de parten in repen van ca. 2 cm breed. Was ze en laat de kool in een vergiet iets uitlekken.
  2. Snijd de prei in ringen. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit een ruime hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Bak de preiringen 2 min. mee. Zet het vuur laag en schep de wortel en spitskool door het gehakt. Voeg room en mosterd toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg een deksel op de pan en stoof de groenten in 10 min. gaar. Vet de ovenschaal in. Schep het gehakt met de groenten in de ingevette ovenschaal.
  3. Smelt de boter. Spreid 2 vellen filodeeg uit over de groentevulling. Bestrijk deze dun met gesmolten boter. Leg er weer 2 vellen op bestrijk deze ook weer met boter. Eindig met het laatste vel filodeeg en bestrijk dit ook met boter. Duw het overhangende deeg voorzichtig in de schaal. Bak het gerecht in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Spitskool met gehakt onder filodeeg is een recept van Albert Heijn