Zalmlasagne met romige tomatensaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g koelverse gesneden andijvie
  • 690 g sugo tradizionale tomatensaus in pot
  • 200 g zuivelspread naturel
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 175 g geraspte Goudse belegen kaas 48
  • 125 g warmgerookte zalmstukken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de andijvie 2 min. tot de groente is geslonken. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Meng ? van de tomatensaus met de zuivelspread en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bedek de bodem met een laagje tomatensaus-zuivelspread. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, de helft van de rest van de tomatensaus-zuivelspread en de helft van de geraspte kaas. Leg de helft van de courgette en de helft van de andijvie daar weer bovenop. Verdeel de helft van de zalm in stukjes over de andijvie.
  3. Maak zo nog een laag, zonder kaas. Dek af met de rest van de lasagnebladen, de ongemengde tomatensaus en de rest van de kaas. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Zalmlasagne met romige tomatensaus is een recept van Albert Heijn