Vistaco's met tabasco-tomatensalsa

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 ml arachideolie
  • 3 Tasty Tom trostomaten
  • 1 el tabasco red peppersauce (flesje 60 ml)
  • ½ el limoensap
  • 3 snoepkomkommers
  • 100 g tarwebloem
  • 1 el gemalen chipotle (strooier)
  • 1 tl zout
  • 200 ml bruisend mineraalwater
  • 3 ijsblokjes
  • 8 tacoschelpen
  • 500 g verse schelvis
  • 200 g koelverse guacamole
  • 200 g romainesla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de (frituur)pan tot 170 °C. Rasp ondertussen de tomaten met een grove rasp. Meng de tabasco en het limoensap door het tomatenrasp en laat staan. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Meng de bloem, gemalen chipotle en het zout in een ruime kom. Roer er met een garde het water en de ijsblokjes door.
  2. Bak de tacoschelpen ca. 5 min. in het midden van de oven. Controleer ondertussen de temperatuur van de olie in de (frituur)pan met de keukenthermometer. Snijd de vis in stukjes van 2 cm. Haal een derde van de vis door het beslag en frituur in 3 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak zo in nog 2 delen de rest van de vis. Neem de tacoschelpen uit de oven.
  3. Verdeel de guacamole, sla en komkommer over de tacoschelpen, schep er wat vis op en besprenkel met de tomatensalsa.
Vistaco's met tabasco-tomatensalsa is een recept van Albert Heijn