Rijkgevulde lasagne met kip en boerenkool

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ el arachideolie
  • 300 g kipgehakt gekruid
  • 300 g verse boerenkool (zak)
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons (zak)
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml houdbare halfvolle melk
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 250 g verse lasagnebladen (schaal)
  • 1 komkommer
  • 2 el azijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de boerenkool en roerbakgroente toe en bak 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Schep ondertussen de mascarpone, melk, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.
  3. Schep 1 el van het mascarponemengsel in de ovenschaal en verdeel met de bolle kant van de lepel of een bakkwastje goed over de bodem. Verdeel hier achtereenvolgens een laag lasagnevellen, 1/3 van het gehakt-groentemengsel en 1/4 van de rest van het mascarponemengsel over. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met het mascarponemengsel. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  4. Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in linten en doe in een kom. Voeg de azijn, peper en eventueel zout naar smaak toe. Serveer bij de lasagne.
Rijkgevulde lasagne met kip en boerenkool is een recept van Albert Heijn