Rode-linzensoep met gekruide visreepjes
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 300 g gedroogde rode linzen
- 2 liter kippenbouillon van tablet
- 95 g boemboe ajam paniki
- 600 g geschrapte worteltjes
- 3 cm verse gember
- 250 g verse schelvisfilets
- 2 el rijstolie
- 15 g verse koriander (alleen de blaadjes)
Bereiding
- Doe de linzen samen met de bouillon en de helft van de boemboe in een ruime pan en breng aan de kook.
- Snijd ondertussen de wortel in stukjes en schil en rasp de gember. Voeg toe aan de soep en laat nog 12 min. koken. Snijd ondertussen de vis in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de boemboe. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de visstukjes in 3 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de vis over de soep en garneer met de koriander.
Rode-linzensoep met gekruide visreepjes is een recept van Albert Heijn