Rode-linzensoep met gekruide visreepjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g gedroogde rode linzen
  • 2 liter kippenbouillon van tablet
  • 95 g boemboe ajam paniki
  • 600 g geschrapte worteltjes
  • 3 cm verse gember
  • 250 g verse schelvisfilets
  • 2 el rijstolie
  • 15 g verse koriander (alleen de blaadjes)

Bereiding

  1. Doe de linzen samen met de bouillon en de helft van de boemboe in een ruime pan en breng aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de wortel in stukjes en schil en rasp de gember. Voeg toe aan de soep en laat nog 12 min. koken. Snijd ondertussen de vis in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de boemboe. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de visstukjes in 3 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de vis over de soep en garneer met de koriander.
Rode-linzensoep met gekruide visreepjes is een recept van Albert Heijn