Zalm en croûte met kruiden-olijvenboter

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 80 g jonge bladsla met babyspinazie
  • 2 el groene olijven gevuld met citroen in blik
  • 13 g verse bieslook (bakje 25 g)
  • 270 g rollen vers bladerdeeg
  • 650 g zalmfilet
  • 1 middelgroot ei

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de sla, olijven en bieslook in de keukenmachine en maal grof. Meng in een kommetje met de boter en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  2. Rol het bladerdeeg uit en halveer in de breedte. Leg 1 helft op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalm in het midden op het deeg en bestrijk de zalm royaal met de kruiden-olijvenboter.
  3. Klop het ei los. Bestrijk het deeg rondom de zalm met wat ei. Bedek de zalm met de andere helft van het bladerdeeg. Zorg dat de randen van het deeg aansluiten en druk ze goed aan. Kerf met een mes kleine gaatjes in de bovenkant van het deeg.
  4. Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de zalm in ca. 25 min. goudbruin en gaar in de oven.
Zalm en croûte met kruiden-olijvenboter is een recept van Albert Heijn