Bietencurry met sugarsnaps en rijst
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 4 middelgrote eieren
- 2 el arachideolie
- 300 g gesneden uien
- 70 g thaise rode currykruidenpasta
- 400 g geraspte bieten
- 400 ml kokosmelk
- 200 g verse sugarsnaps
- 600 g 1 minuut basmatirijst
Bereiding
- Breng een pan water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook ze in 6 min. halfzacht (het eiwit is dan gestold en de dooier is nog zacht). Giet de eieren af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
- Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de ui en kruidenpasta 5 min. Voeg de bieten en kokosmelk toe. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 7 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken.
- Voeg de laatste 3 min. de sugarsnaps toe.
- Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
- Verdeel de rijst over 4 diepe borden en verdeel de curry erover. Leg de eihelften erop en serveer.
Bietencurry met sugarsnaps en rijst is een recept van Albert Heijn