Miniquiches met groene salade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 8 plakken vers bladerdeeg
  • 8 stuks tastytomtomaten
  • 125 g mozzarella
  • 4 middelgrote eieren
  • 3 el pesto alla Genovese
  • 1 stuk komkommer
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 200 g romainesla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed 8 holtes van de muffinvorm met de plakjes bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in en bak in het midden van de oven ca. 5 min.
  2. Snijd ondertussen 2 tomaten in 8 plakken. Snijd de mozzarella in blokjes en klop de eieren los.
  3. Schep de mozzarella en 2/3 van de pesto door de eieren en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de muffinvorm met bladerdeeg uit de oven, schenk het ei mengsel erin en verdeel de plakken tomaat erover. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  5. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de rest van de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten (gooi deze niet weg). Doe de rest van de pesto, de zaadlijsten van de tomaten en de olie in een hoge beker en pureer met de staalmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Schep de partjes tomaat, komkommer en sla door elkaar en besprenkel met de dressing. Serveer bij de quiches.
Miniquiches met groene salade is een recept van Albert Heijn