Mediterrane tonijnsalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 zakjes aardappelen (pondje kriel, a 500 g)
  • 2 el olijfolie
  • 2 bakjes champignons ((a 250 g), in dunne plakjes)
  • 2 blikjes tonijn in olie (a 185 g)
  • 2 el tapenade van groene olijven (potje 140 g)
  • ½ potje zwarte olijven (zonder pit (a 240 g), uitgelekt)
  • ½ potje kappertjes (a 100 g)
  • 1 zak rucola (75 g)

Bereiding

  1. Halveer de krieltjes en kook ze in ruim water met zout in 15 min. gaar. Laat afkoelen. Verhit de olie en bak de champignons 2 min. op hoog vuur.
  2. Giet de tonijn af en vang de olie op. Meng de tonijnolie met de tapenade. Meng de tonijn met de krieltjes, champignons, olijven en kappertjes.
  3. Schep de tapenadedressing voorzichtig door de salade. Meng er op het laatst de rucola door.
Mediterrane tonijnsalade is een recept van Albert Heijn