Mediterrane tonijnsalade
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 zakjes aardappelen (pondje kriel, a 500 g)
- 2 el olijfolie
- 2 bakjes champignons ((a 250 g), in dunne plakjes)
- 2 blikjes tonijn in olie (a 185 g)
- 2 el tapenade van groene olijven (potje 140 g)
- ½ potje zwarte olijven (zonder pit (a 240 g), uitgelekt)
- ½ potje kappertjes (a 100 g)
- 1 zak rucola (75 g)
Bereiding
- Halveer de krieltjes en kook ze in ruim water met zout in 15 min. gaar. Laat afkoelen. Verhit de olie en bak de champignons 2 min. op hoog vuur.
- Giet de tonijn af en vang de olie op. Meng de tonijnolie met de tapenade. Meng de tonijn met de krieltjes, champignons, olijven en kappertjes.
- Schep de tapenadedressing voorzichtig door de salade. Meng er op het laatst de rucola door.
Mediterrane tonijnsalade is een recept van Albert Heijn