Noedelsalade met radijs en garnalen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 el sesamzaad (bakje 100 g)
  • 1 pak eiernoedels (250 g)
  • 2 bosjes (witpunt)radijs
  • 1 komkommer
  • 3 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml)
  • 3 tl sesamolie (flesje 250 ml)
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 bakjes jumbogarnalen (a 125 g)
  • 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)
  • 1 bakje koriander ((15 g), alleen de blaadjes)

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel af onder de koude kraan.
  2. Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Halveer de komkommer in de lengte en schep er met een theelepel de zaadlijsten uit. Snijd in plakjes.
  3. Klop in een ruime kom de sojasaus, olie en azijn tot een dressing. Voeg de noedels, radijs, komkommer en garnalen toe. Verdeel de salade over 4 kommen of borden. Bestrooi met het sesamzaad, de bosui en koriander.
Noedelsalade met radijs en garnalen is een recept van Albert Heijn