Pasta peperonata

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 1 kleine aubergine (in blokjes)
  • 1 grote gele paprika (in reepjes)
  • 1 grote rode paprika (in reepjes)
  • 6 tasty tom tomaten (in vieren)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • chilipeper (molentje)
  • 500 g spaghetti (vers)
  • 150 g pecorino (kaas) (vers geraspt)
  • 2 eetlepels verse basilicum (blaadjes, in reepjes)

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een braadpan en fruit de knoflook en de ui 2 minuten op zacht vuur. Schep de aubergine, de paprika, de tomaten, de azijn en 2 eetlepels water erbij en smoor de groenten afgedekt 10 minuten, ook op zacht vuur. Voeg zout, (versgemalen) peper en chilipeper naar smaak toe en smoor de groente zonder deksel in nog eens 10 minuten zachtjes gaar. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel de spaghetti over warme diepe borden. Verdeel de peperonata over de pasta en strooi de pecorino en de basilicumblaadjes over het gerecht.
Pasta peperonata is een recept van Albert Heijn