Sobanoedels met tofu en sugarsnaps

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 270 g sobanoedels
  • 375 g tofu naturel
  • 3 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 50 g wasabibollen (zak 150 g)
  • 4 el rijstolie
  • 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi (blikje 80 g)
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 400 g verse sugarsnaps

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  2. Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Dep goed droog met keukenpapier. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de wasabibollen fijn in de vijzel.
  3. Verhit de rijstolie in een wok en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  4. Schep de tofu uit de wok met een schuimspaan op een bord belegd met keukenpapier, bestrooi met de shichimi togarashi en besprenkel met 1 el sojasaus. Voeg de gember, knoflook en sesamolie toe aan de achtergebleven olie in de wok. Roerbak 30 sec. op hoog vuur en voeg de sugarsnaps toe. Roerbak 4 min.
  5. Voeg de rest van de sojasaus en de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. door. Verdeel over 4 kommen en schep de tofublokjes erop. Bestrooi met de fijngewreven wasabibollen.
Sobanoedels met tofu en sugarsnaps is een recept van Albert Heijn