Sobanoedels met tofu en sugarsnaps
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 270 g sobanoedels
- 375 g tofu naturel
- 3 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 50 g wasabibollen (zak 150 g)
- 4 el rijstolie
- 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi (blikje 80 g)
- 4 el Japanse sojasaus
- 2 tl sesamolie
- 400 g verse sugarsnaps
Bereiding
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
- Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Dep goed droog met keukenpapier. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de wasabibollen fijn in de vijzel.
- Verhit de rijstolie in een wok en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
- Schep de tofu uit de wok met een schuimspaan op een bord belegd met keukenpapier, bestrooi met de shichimi togarashi en besprenkel met 1 el sojasaus. Voeg de gember, knoflook en sesamolie toe aan de achtergebleven olie in de wok. Roerbak 30 sec. op hoog vuur en voeg de sugarsnaps toe. Roerbak 4 min.
- Voeg de rest van de sojasaus en de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. door. Verdeel over 4 kommen en schep de tofublokjes erop. Bestrooi met de fijngewreven wasabibollen.
Sobanoedels met tofu en sugarsnaps is een recept van Albert Heijn