Zomerstamppot met gegrilde steak de boeuf en rauwkost

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen (net)
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 kg verse gesneden hutspotgroenten (zak à 500 g)
  • 3 tl karwijzaad
  • 4 rundersteaks de boeuf
  • 80 ml melk
  • 150 g koelverse rauwkost Amsterdamse ui

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, hutspotgroenten, het karwijzaad, peper en eventueel zout 20 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de steaks de boeuf met de rest van de olie en gril in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig.
  4. Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op in een kopje. Doe de aardappelen terug in de pan, stamp met de pureestamper tot een grove puree en meng de melk en een flinke scheut van het kookvocht erdoor. Schep de hutspotgroenten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel de rauwkost ernaast. Leg de steaks erbij en serveer.
Zomerstamppot met gegrilde steak de boeuf en rauwkost is een recept van Albert Heijn