Witlofsalade met tandooridressing

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 el arachideolie
  • 600 g aardappelpartjes
  • 500 g witlof
  • 2 Jazz appels
  • 1 banaan
  • ½ el Verstegen tandoori masala
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 125 g crème fraîche
  • 200 g gerookte kipreepjes

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het ongeschilde vruchtvlees in partjes. Snijd de banaan in plakjes.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de tandoori masala 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp, -sap en de tandoori masala door de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Meng het witlof, de appel, banaan en gerookte kip met de dressing. Serveer met de aardappelpartjes.
Witlofsalade met tandooridressing is een recept van Albert Heijn