Slawraps met Thais rundvlees

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g runderreepjes
  • 4 el olie (met knoflook en chilipeper)
  • 1 limoen (uitgeperst)
  • 4 el Thaise vissaus
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 mango's (in dunne plakjes)
  • 6 el verse munt (in stukjes gescheurd)
  • 6 el basilicum (in stukjes gescheurd)
  • 6 el koriander (blaadjes)
  • 1 krop boter (- of ijsbersla)

Bereiding

  1. Schep in een kom het vlees en de olie door elkaar, voeg naar smaak zout toe en laat het vlees 15 min. marineren.
  2. Roer intussen in een lage schaal het limoensap, de vissaus en de suiker door elkaar.
  3. Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Leg ze op een bord.
  4. Meng in een kommetje de kruiden door elkaar. Haal de slabladeren los van de krop. Was ze, sla ze in de slacentrifuge droog en leg de slabladeren ook op een bord.
  5. Verhit de wok en roerbak het vlees op hoog vuur in enkele min. goudbruin. Schep het vlees door de limoendressing.
  6. Zet het vlees, de mango, de slabladeren en kruiden op tafel. Laat iedereen als volgt zelf wraps maken. Leg een slablad op een bord, schep er wat vlees mango en kruiden op. Rol het slablad om de vulling en eet het rolletje uit de hand. Lekker met mie met cashewnoten.
Slawraps met Thais rundvlees is een recept van Albert Heijn