Gebakken schelvis met groene groenten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 280 g verse schelvis
  • 50 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in schuine stukken van
  3. 5 cm. Was de courgette, snijd in de lengte in kwarten en in de breedte in stukken van
  4. 5 cm. Verhit 10 g boter in een hapjespan met deksel en voeg de prei en 50 ml water toe. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verhit 10 g boter in een andere hapjespan en bak de courgette en tijm 6 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan.
  6. Snijd de schelvis in 2 stukken. Verhit 10 g boter in dezelfde hapjespan en bak de schelvis in 3 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
  7. Giet de aardappelen af. Voeg de rest van de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een smeui?ge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Verdeel de puree, gestoofde prei, courgette en schelvis in componenten over de borden.
Gebakken schelvis met groene groenten is een recept van Albert Heijn