Gebakken schelvis met groene groenten
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 prei
- 1 courgette
- 40 g ongezouten roomboter
- 2 tl gedroogde tijm
- 280 g verse schelvis
- 50 ml halfvolle melk
Bereiding
- Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar.
- Was ondertussen de prei en snijd in schuine stukken van
- 5 cm. Was de courgette, snijd in de lengte in kwarten en in de breedte in stukken van
- 5 cm. Verhit 10 g boter in een hapjespan met deksel en voeg de prei en 50 ml water toe. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit 10 g boter in een andere hapjespan en bak de courgette en tijm 6 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan.
- Snijd de schelvis in 2 stukken. Verhit 10 g boter in dezelfde hapjespan en bak de schelvis in 3 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
- Giet de aardappelen af. Voeg de rest van de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een smeui?ge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de puree, gestoofde prei, courgette en schelvis in componenten over de borden.
Gebakken schelvis met groene groenten is een recept van Albert Heijn