Herfstminestrone

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 250 g magere spekreepjes
  • 1½ liter water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 400 g tomatenblokjes
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei
  • 150 g pipe rigate
  • 15 g basilicum (alleen de blaaldjes)

Bereiding

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook met de spekreepjes 3 min.
  2. Voeg het water, de bouillontabletten en tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg de roerbakgroente en pasta toe en kook 8 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum.
Herfstminestrone is een recept van Albert Heijn