Kip in groene curry

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 375 g kipfilet
  • 300 g romatomaten
  • 1 el rijstolie (of arachide-olie)
  • 35 g groene currypasta (zakje à 70 g)
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 g diepvries gebroken sperziebonen
  • 1 el kristalsuiker

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de tomaten in parten.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta op halfhoog vuur tot het sterk begint te geuren. Schenk de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Voeg de kipfilet en de sperziebonen toe. Breng op smaak met de suiker en eventueel zout en breng het geheel aan de kook.
  3. Laat het gerecht 10 min. zachtjes koken, tot de kip gaar is, en voeg na 5 min. de tomaten toe. Verdeel de rijst samen met de kip in de groene curry over diepe borden.
Kip in groene curry is een recept van Albert Heijn