Karnemelkpudding met aardbeien

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g verse aardbeien
  • 15 g verse munt
  • 6 blaadjes gelatine
  • 50 ml kraanwater
  • 100 g kristalsuiker
  • 500 ml karnemelk
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 citroen
  • 2 el poedersuiker

Bereiding

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd 200 g aardbeien in stukjes. Snijd de helft van de muntblaadjes zo fijn mogelijk. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm het water met de suiker. Neem van het vuur als de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes 1 voor 1 op in het suikerwater.
  2. Schenk de karnemelk in een kom en roer het suikerwater erdoor. Klop de slagroom stijf met een mixer. Spatel samen met de gesneden aardbeien en de gesneden munt door de karnemelk. Spoel de puddingvorm af en schep het melk-roommengsel erin. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
  3. Pers de citroen uit. Halveer de rest van de aardbeien en meng met de rest van de munt, het citroensap en de poedersuiker. Stort de pudding op een groot bord. Schep het aardbeienmengsel eromheen en in het midden.
Karnemelkpudding met aardbeien is een recept van Albert Heijn